Reparationer på leasingbilar

En sak som blivit alltmer populär under de senaste åren är leasing av bilar. Det betyder i stort sett att man hyr en bil under ett eller flera år. Sedan lämnas bilen tillbaka till sin ägare och man får en ny bil och ett nytt avtal. Att leasa en bil kostar en del pengar. Man får räkna med att kostnaden ligger på omkring 3000 kronor i månaden. Då ingår dock allt utom drivmedel.

Att ha en leasingbil

Att ha en leasingbil är väldigt likt att ha en egen bil men man kan inte bortse från att det trots allt finns en del skillnader. Om man använder Mitsubishi privatleasing kan man använda bilen precis som man använder sin vanliga bil, men man betalar bara en fast summa där allt utom drivmedlet ingår. En annan sak som man bör tänka på är att man i regel bara får använda bilen för att köra ett visst antal mil under leasingtiden. Det är för att bilen inte ska slitas alltför mycket och förlora för mycket i värde. Om man kör mer än tillåtet kan man få betala höga avgifter.

Delar man får byta

När det gäller leasingbilar kan man i regel räkna med att det mesta ingår. Allt ifrån service till byten av rutor och liknande är medräknat i leasingkostnaden. När det gäller bildäck kan man få byta dem på egen hand om man vill. Är det ont om platser på verkstaden, eller om man får punktering får man i regel sätta dit ett annat däck, i alla fall tillfälligt. Även en sådan sak som blad till vindrutetorkaren får man i regel ersätta. Att ge sig på att byta motor är dock inget man bör ta sig an..

Får man reparera leasingbilen själv?

När det gäller privatleasing ingår nästan alltid reparationer i avgiften man betalar varje månad. Ofta ska reparationerna göras på en viss verkstad och i många fall får man inte åka någon annanstans för att reparera bilen. Ibland kan akuta reparationer dock gå att göra på märkesverkstäder.

Ekonomiskt tänk när det gäller reparationerna

Om man äger sin egen bil går det i regel att tänka väldigt ekonomiskt när man ska reparera den. Man kan vilja köpa delar själv och göra det man kan på egen hand. När det gäller leasing kan man inte göra på samma sätt. Då får man helt enkelt följa det som står i avtalet.

Hur undviker man skador?

Har man en leasingbil kan det vara klokt att försöka undvika skador i möjligaste mån. Ibland är det inte helt enkelt. Man kan råka ut för stenskott, skador när bilen är parkerad och mycket annat. Genom att parkera i garage och genom att köra på bra vägar kan man dock minimera risken.

Inlägg skapade 28

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen
cenote