Bygga garage för montering och förvaring av bildelar

Om man är bilintresserad kan man antingen bara gilla att köra, bara gilla att meka eller så gillar man båda delarna. Om man gillar att meka behöver man någonstans att hålla till. Att hyra en garageplats är inte alltid lätt. Man behöver inte göra komplicerade reparationer för att ett garage ska vara värt pengarna. Det räcker med att man ska byta däck. Men vad bör man tänka på när man bygger och inreder ett garage?

Att bygga garage

Det allra första man måste börja med när man ska bygga ett garage är att planera. Man bör rita och mäta. Om det krävs bygglov är det också viktigt att ansöka om det. När man har koll på allt pappersarbete kan det vara dags att köpa byggmaterial. Hos Buildor finns både reglar, skivor, isolering, gips och allt annat man kan behöva till ett garagebygge.

Förvaring av däck

När det gäller förvaringslösningar kan det också vara bra att titta på olika alternativ. Om man har flera bilar blir det en del bildäck man måste hålla ordning på. Man bör inte förvara däcken stående på en platt yta. Däremot kan man hänga två rör i taket som däcken vilar på. Ett annat alternativ är att lägga däcken på hög i ett hörn av garaget. Det är självklart också bra att ha lådor och skåp för förvaring av verktyg och andra saker.

Bra att ha i garaget

Det finns en hel del saker som är bra att ha i garaget. Ett mer rejält plåtskåp kan vara bra att ha om det är så att man har verktyg man är mer rädd om. Det kan också vara bra att ha nödvändig utrustning för att kunna släcka en brand. Även sand eller annat material som suger upp olja och annat spill är nödvändigt att ha till hands.

Bildelar som är bra att ha hemma

Det finns en del bildelar som behöver bytas oftare än andra. En del av dem kan man finna begagnat eller på skroten. Andra får man köpa nya. Om man har någorlunda koll på hur man byter delar och reparerar kan man göra en hel del saker själv, bara man har saker hemma. Om man bara äger en bil är har man vanligen inte obegränsat med saker. Ett par bromsskivor, bromsbelägg och några slangklämmor är alltid bra att ha. Det kan också vara smart att ha lite extra kablar och glödlampor hemma i garaget.

Reservdelsbilar i garaget

Även om man har ett större garage kan det vara svårt att ha en reservdelsbil där. Det kan dock vara mycket praktiskt att göra i ordning en plats i garaget där en sådan kan stå. Då kan man i lugn och ro plocka delar till sin egen bil vid behov.

Inlägg skapade 28

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen
cenote