Färg och lack

Färgen på bilen kanske inte är det viktigaste. Men många gillar att välja den färg som de bäst tycker representerar dem. Kanske är du passionerat röd eller coolt blå? Ibland förknippas vissa färger med ett visst klientel, som den skröna att endast äldre människor kör vita bilar. Även om man kan kalla det för just “färg på bil” så är det egentligen kulören på lacken man talar om – alltså ytbehandlingen. Det finns främst två olika lacktyper; Flakelack och Motivlack.

Flakelack

Flakelack är en form av ytbehandling som består av metallbitar, flakes, och är således en slags metalliclack. Men till skillnad från annan metalliclack så består flakelack av större bitar polyester eller aluminium. Det är vanligt att använda sig av flakelack inom custom-kretsen, där skimmer och färggranna mönster är populärt.

Motivlack

Motivlack är vad det låter som, ett lack med motiv. Oftast använder man sig av airbrush teknik, som är snabbtorkande. Oftast sprayas ett skikt i taget, så att färger torkar snabbare och kan möta varandras oönskade kontraster. Ett ansiktes skuggor ska till exempel vara skuggade och inte skarpa. Efter att motivet applicerats brukar ett klarlack läggas för hållbarhet och glans.

Inlägg skapade 25

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen
cenote