Rengöring av bil: Hemma eller hos Macken?

Utsidan är inte det som räknas, men det är alltid trevligt att göra ett gott intryck. Detsamma gäller bilen. Se till att rengöra både utsidan och insidan regelbundet, för att undvika slitage och pinsamma skolhämtningar. Du kan välja att rengöra bilen själv eller på macken, det bestämmer du själv. Däremot krävs det en del utrustning för att kunna rengöra bilen på bästa sätt. Dels måste rätt rengöringsmedel används och dels måste själva rengöringsverktyget vara lämpligt för den känsliga lacken.

Vad behövs för att rengöra bilen?

Tålamod, främst. Bilar är relativt stora och kräver mycket rengöring. Du kan använda dig av vanligt schampo när du tvättar bilen, då den är fettupplösande. Däremot ska du inte använda en trasa, då eventuella gruskorn och dylikt kan skrapa upp lacken. Använd istället en ren mikrofiberduk. Om du är mån om bilens glans kan du polera den efter rengöring, med vaxpolermedel.

På insidan av bilen kan du använda slangen på dammsugaren för att nå alla skrymslen och vrår. Du kan även ta våtservetter för att ta bort eventuella fläckar.

Om du inte har lust att tvätta bilen själv, kan du köra in den till en automatisk biltvätt. Du kan även låna redskap där, om du vill göra det manuellt på plats.

Inlägg skapade 28

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen
cenote